Wij zijn VOOR.

Ingevuld

Stafmanager Kwaliteit Opleiding en Zorg (MT positie)

Maarssen

16-10-2019

Stafmanager Kwaliteit Opleiding en Zorg (MT positie)

Teamspeler met passie voor kwaliteit en ontwikkeling

Organisatie

Zorggroep De Laren is een ambitieuze particuliere ouderenzorgorganisatie, die de bewoners van haar villa’s en de eventuele kinderen/familieleden ontzorgt door het aanbieden van excellente service en waar nodig professionele zorg. In ruim opgezette stijlvolle appartementen kan de levensstijl ‘zoals thuis’ voortgezet worden. Zorggroep De Laren biedt een volledig behoud van autonomie, privacy en eigenwaarde. De kleinschalige opzet van de villa’s zorgt voor persoonlijke service en zorg op maat, tot en met de laatste fase van het leven. Bewoners hebben regie over hun eigen leven en hun eigen appartement. Er is 24 uur, HKZ gecertificeerde, (verpleeghuis)zorg aanwezig en echtparen kunnen samen blijven wonen. Ook als bij een van de partners de zorgvraag toeneemt.

Zorggroep De Laren wordt aangestuurd door een directeur. Het ‘hoofdkantoor’ van Zorggroep De Laren bevindt zich in Villa Sluysoort (Maarssen) Op kantoor zit een klein, goed op elkaar ingespeeld (staf)team dat fijn met elkaar samenwerkt om de zeven villa’s optimaal te ondersteunen zodat op hoog niveau service en zorg geleverd kan worden. Elke villa heeft een eigen, integraal verantwoordelijke locatiemanager. Het MT van Zorggroep De Laren bestaat uit de directeur, de zeven locatiemanagers, de marketingcommunicatie adviseur, de officemanager, de businesscontroller en de stafmanager Kwaliteit Opleiding en Zorg (KOZ). Administratieve en financiële zaken zijn grotendeels uitbesteed aan een externe backoffice organisatie. Amvest, Vastgoedontwikkeling & Investment Management is 100% eigenaar van Zorggroep De Laren. 


Kwaliteit, opleiding en zorg binnen Zorggroep De Laren
Zorggroep De Laren is HKZ gecertificeerd en werkt volgens de richtlijnen van HACCP. De locatiemanagers van de villa’s zijn integraal eindverantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit in hun villa. Dit betreft kwaliteit van zorg, wonen en service,. De ambitie is de afgelopen jaren ingezet om de service en kwaliteit van zorg in alle villa’s nog excellenter te organiseren. Hiervoor is er o.a. structureel aandacht besteed aan het continu ontwikkelen en borgen van het kwaliteitskader én het professioneler en gestructureerder opleiden van medewerkers. De ambitie is bijjvoorbeeld om een ‘Zorggroep De Laren Academy’ op te zetten. Door het vertrek van de huidige Stafmanager Kwaliteit Opleiding en Zorg (KOZ), is deze mooie positie vacant en zijn wij op zoek naar een nieuwe manager die samen met het team de ingeslagen weg vervolgt en de doorontwikkeling van de organsiatie kan realiseren.

Functie

Als Stafmanager KOZ ben je adviseur van de directeur van de Zorggroep op het gebied van kwaliteit, opleiding en zorg. Tevens ben je adviseur, coach en sparringpartner van de zeven locatiemanagers, waarbij je doel is hen te ondersteunen bij het leveren van professionele zorg in hun villa’s. Je maakt onderdeel uit van het MT, je rapporteert aan de directeur en geeft leiding aan de recent aangestelde kwaliteitsadviseur. Je wordt ondersteund door een officemanager voor de operationele en administratieve zaken. 


Het betreft een veelzijdige functie waarin verder gebouwd en geborgd moet worden de komende jaren. Je zorgt er samen met de locatiemanagers voor dat Zorggroep De Laren professionele zorg levert en minimaal voldoet aan de wettelijke kaders en richtlijnen van bijvoorbeeld het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en de HACCP. Daarnaast is het jouw taak te zorgen dat de medewerkers van de Zorggroep continu uitgedaagd en gefaciliteerd worden om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. 


De belangrijkste focusgebieden voor de functie zijn:

• Het inventariseren van de actuele kwaliteit bij bewoners en medewerkers en het (door)ontwikkelen van beleid en instrumenten in samenwerking met het MT.

• Het borgen, verbeteren en vernieuwen van het kwaliteitsmanagement systeem (KMS), waarbij er op korte termijn selectie en implementatie gaat plaatsvinden van een nieuw systeem.

• Het voldoen aan de eisen van HKZ, zoals de audits coördineren en monitoren. De locatiemanagers ondersteunen bij het adequaat uitvoeren van de afgesproken richtlijnen.

• Het verder ontwikkelen van een inspirerende visie op leven en zorg. Welke vraagstukken leven er bij bewoners en medewerkers en deze vertalen naar bruikbare handvatten in de dagelijkse praktijk. Van levenseinde vraagstukken tot passende en moderne dagprogramma’s voor (dementerende) bewoners.

• Het (doorlopend) inventariseren van het huidige opleidingsniveau van medewerkers en het professionaliseren van het scholingsplan (van BHV training en voorbehouden handelingen tot gedragsaanpak bij PG bewoners en etiquette en hospitality) met een bijbehorende monitoring systematiek (het leermanagementsysteem). Het coördineren van de inkoop van opleidingsprogramma’s en subsidieaanvragen van leergelden hoort hier ook bij.

• Het (door)ontwikkelen van een professioneel inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers. Inwerken gebeurt nu lokaal op de villa’s. Er is behoefte aan een centraal onderdeel waarbij medewerkers elkaar en de waarden van de Zorggroep leren kennen.

• Het project- en procesmatig oppakken van calamiteiten en klachten samen met de directeur en de locatiemanager met daarbij het systematisch borgen van gemaakte afspraken en resultaten.

• Bekendheid en ervaring met het implementeren en borgen van een PDCA cyclus.

• Jaarlijks medewerkers en bewonerstevredenheidsonderzoek uitvoeren, resultaten analyseren en vervolgtrajecten uitzetten.

• Digitaal vaardig met diverse software applicaties (o.a. Office). Kennis van NEDAP/ONS en AFAS is gewenst.

Wie wij zoeken

Het betreft een brede en uitdagende functie waarin vernieuwen, adviseren, ontwikkelen, implementeren en borgen centraal staan. Met als doel om de kwaliteit van Zorggroep De Laren gezamenlijk naar een nog hoger plan te brengen.


De Stafmanager die wij zoeken is een ervaren zorgmanager/senior adviseur met aantoonbare ervaring op genoemde vakgebieden van kwaliteit, opleiding en zorg. Bij voorkeur heb je een verpleegkundige en/of relevante zorgachtergrond en beschik je over expertise op actuele (zorg)vraagstukken zoals PG beleid, veiligheid en indicatiestelling binnen de VenV sector.


Je bent nieuwsgierig, positief en proactief ingesteld en wilt van nature altijd verbeteren. Het kan altijd nog beter! Je bent een teamspeler die voldoening haalt uit het anderen sterker maken. Je geeft kaders aan waarbinnen je situationeel bekijkt wat er nodig is om mensen goed te ondersteunen. Je hebt natuurlijk overwicht en autoriteit én vanuit de inhoudelijke expertise kan je overtuigen. Mensen nemen iets van je aan, willen van je leren en raken door jou geïnspireerd. Je bent niet gevoelig voor positie en hiërarchie en hebt een lijnpositie niet nodig om dingen voor elkaar te krijgen. 


Je schakelt moeiteloos tussen de diverse rollen: van strategische visievraagstukken naar het vertalen in operationele richtlijnen en van sparren over calamiteiten naar het geven van een presentatie in het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers. Je spreekt de taal van management en directie én de medewerkers van de werkvloer. Je bent van nature een verbinder, stressbestending en communicatief vaardig. Voor MT en medewerkers ben je een prettige collega en makkelijk benaderbaar.


Je bent zowel een conceptuele, creatieve denker als een pragmaticus. Je hebt oog voor details en werkt gestructureerd en procesmatig. Je hebt gevoel voor service en kwaliteit van zorg op topniveau. Bij voorkeur heb je naast ervaring met (ouderen)zorg ook ervaring/affiniteit met service en hospitality.


Je beschikt over HBO+/academisch werk- en denkniveau. Jouw CV laat zien dat actuele en continue opleiding en ontwikkeling ook essentieel zijn voor jouzelf. Je geeft hierin het goede voorbeeld. 


Je bent woonachtig op max.45 minuten reistijd van Villa Sluysoort in Maarssen (de hoofdvestiging van de Zorggroep). Je werkt vanuit Villa Sluysoort en bent daarnaast met enige regelmaat aanwezig op de andere villa’s van de Zorggroep.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Een brede en veelzijdige functie als Stafmanager KOZ voor een prachtige organisatie in de eredivisie van de zorg in Nederland. Het gaat om een functie voor 32-36 uur/week. Het salaris bedraagt afhankelijk van expertise en ervaring max. € 64.000,- bruto op basis van een fulltime dienstverband. De CAO VVT is van toepassing op de arbeidsovereenkomst. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Reactie & informatie

VOOR is gevraagd om de werving en voorselectie voor deze functie uit te voeren. Melanie Hubers en Marieke Sprietsma zijn hiervoor verantwoordelijk. Voordat we kandidaten uitnodigen voor een live selectiegesprek met VOOR, maken wij met de kandidaten die op CV het beste aansluiten, graag eerst kennis via Skype. 


De eerste gesprekken met de advies- en selectiecommissie bij Zorggroep De Laren vinden plaats medio november. Een Assessment Center kan onderdeel uitmaken van de procedure. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze functie, ontvangen wij graag een korte motivatiebrief en actueel CV gericht aan Melanie Hubers, via onderstaand reactieformulier (link). Vermeld in je CV ook je Skype adres en eventuele vakantieplanning.